30år med erfaring = Next Bil

To karer med solid erfaring fra bilbransjen har nå slått seg sammen. De har nå etablert Next Bil. Etter å ha snakket om dette i mange år var tiden nå inne for å satse. Bruktbilmarkedet i Norge er det bra fart i om dagen. Så tidspunket for å satse er absolutt riktig.

Det er to karer med beina godt plantet på jorda som nå har slått seg sammen. Begge har mange års erfaring fra ulike merkeforhandlere. Stig har i mange år vært daglig leder for Bavaria Arendal med merker som BMW, Porsche, honda og MINI. Før dette jobbet han hos Aust Agders største bilforhandler Gromstad Auto som salgssjef for Audi.
Og i tillegg har han jobbet hos Suzuki og Ford. Jeg har hatt en fantastisk reise i bilbransjen og har lært utrolig mye hos de ulike forhandlerne jeg har jobbet for. Men vel så viktig er alle de dyktige kollegaene jeg har hatt sier Stig Kvade .
Finn Christian nikker bekreftende på at han har hatt den samme opplevelsen. Han jobbet i flere år for Gromstad Motor på Stoa og var også innom Gromstad Auto. Med merker som Skoda, Nissan, VW og Audi har han også jobbet med noen av de sterkeste merkevarene. Finn Christian er utdannet mekaniker og har jobbet som dette i mange år.
Jeg hadde noen år hvor jeg jobbet for Vinje Industrier. Men så overtok jeg verkstedet her på Håvet. Så nå har jeg drevet det i en del år. Jeg stortrives med det.
Hvordan kom dere på at dere skulle slå dere sammen? Vi har i flere år lekt med tanken. Men det har aldri passet helt,
sier Stig. Så nå var tiden inne. Begge var nå klare for å gi fullgass. I tillegg måtte vi ha tilgang på noen lokaler. Så får vi se hvor lenge vi blir på Håvet før vi eventuelt flytter.

Biler for folk flest

Strategien til Next Bil er å selge biler for folk flest sier Stig. Det er biler i prisklassen som passer de fleste. Men vi vil helt klart krydre med spesielle biler også. Det er allerede flere biler underveis som sikkert vil vekke oppsikt. Så her er det bare å følge med.

Målet vårt er ikke å bli størst. Vi skal bare levere trygghet og kvalitet i alt vi foretar oss. Fokus på biler med riktig pris slik at kunden er trygg på å ha gjort en god handel. Vi kommer til å ha biler fra 20.000 og oppover. Men det sier seg selv at en bil til 40.000 ikke kan være perfekt. Da må vi gjøre det vi kan slik at vi vet hva vi selger til kunden. Kunder som kjøper bil til 40.000 har også andre forventninger.

Tilgang på nye og brukte biler

Next Bil er en forhandler som satser mest på bruktbil. Men vi kan også gjennom vårt store nettverk i Norge og Europa skaffe fabrikk nye biler sier Stig. Men hovedfokus er som sagt brukt. Her har vi også veldig god tilgang fra ulike aktører. Det handler om å gjøre de riktige innkjøpene. Så er det også slik at hvis en kunde er på jakt etter en spesiell bil så vil vi via nettverket kunne skaffe bil. Men ikke nødvendigvis på dagen tilføyer Finn Christian.

Dere kommer også til å satse på litt andre ting enn bare bilsalg. Hva er blir det? Det er noe vi har kalt Next Experience.
Her kommer vi til å arrangere reiser for de som er glad i biler, mat og enestående opplevelser sier Stig. Vi kommer f.eks. til å reise til München hvor vi har booket BMW sine M modeller. For så å sette kursen mot Alpene. Her blir det kjøring på fantastiske veier. Valg av hoteller og restauaranter underveis blir heller ikke tilfeldig. Dette blir førsteklasse for de som liker det. Det er bare å melde sin interesse på hjemmesiden avslutter Finn Christian.

Relaterte innlegg